Forum dyskusyjne strony ArchitekturaCiechanowa.pl
Rozmawiamy o historii oraz o aktualnych zmianach w przestrzeni naszego miasta.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Cześć! Szukam naprawdę skutecznych dermokosmetyków na łuszczycę skóry głowy coś co działa, ale nie jest agresywne. Co u Was się sprawdziło i warto kupić bez recepty?
U mnie najlepiej działa płyn z serii Psorisel. Stosuję go rano po nocy, kiedy wcześniej nałożyłam emulsję – po 15 minutach spłukuję szamponem z tego samego zestawu. Skóra przestała swędzieć, łuska schodzi łagodnie, a co najważniejsze – nie przetłuszcza mi włosów jak inne tego typu preparaty.
Zamawiam tutaj:
https://www.aptekaolmed.pl/produkt/psor … 38738.html
Mi pomogły naświetlania głowy. Najpierw porządne oczyszczenie skóry, a potem seria zabiegów specjalnym grzebieniem światłoleczniczym – miałam około 20 takich sesji. Efekty nie były od razu, ale w połączeniu z codzienną pielęgnacją naprawdę było warto. Później, żeby utrzymać efekty, włączyłam regularnie Psorisel – emulsja na noc i płyn to u mnie podstawa.
Używam na zmianę różnych rzeczy, ale szampon z naturalnym składem opartym o grzyby Ganoderma naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Skóra mniej swędzi, nie jest taka napięta. Na pewno warto próbować delikatnych, naturalnych składników – tylko trzeba dać im czas.
Strony: 1