Forum dyskusyjne strony ArchitekturaCiechanowa.pl
Rozmawiamy o historii oraz o aktualnych zmianach w przestrzeni naszego miasta.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Prowadzę niewielką restaurację i kawę sprzedajemy raczej jako dodatek do deserów, a nie główną pozycję w menu. Nie chcę inwestować w bardzo drogi ekspres, ale zależy mi na tym, żeby goście dostawali przyzwoitą kawę. Co polecacie w takiej sytuacji?
Offline
Jeśli kawa jest tylko dodatkiem, to nie ma sensu inwestować w bardzo drogi, profesjonalny ekspres kolbowy – zwłaszcza jeśli nie masz osoby, która umie go obsługiwać. W takiej sytuacji najlepiej sprawdzi się ekspres automatyczny, który zrobi dobrą kawę bez większego wysiłku ze strony obsługi. Warto zwrócić uwagę na modele, które mają wbudowany młynek i opcję spieniania mleka, żeby kawa była jak najbardziej zbliżona do tej z kawiarni. Możesz też pomyśleć o leasingu, jeśli nie chcesz od razu kupować sprzętu. Jeśli chcesz sprawdzić, jakie są opcje, to tutaj mają fajne rozwiązania pod gastronomię: https://www.tchibo-coffeeservice.pl/roz … stronomii/.
Ostatnio edytowany przez ponet (22-02-2025 11:26)
Offline
Strony: 1