Forum dyskusyjne strony ArchitekturaCiechanowa.pl
Rozmawiamy o historii oraz o aktualnych zmianach w przestrzeni naszego miasta.
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Cześć!
Ile czasu mieliście łuszczycę tylko na głowie i jej okolicy? (uszy, szyja, brwi) Czy jest szansa, że luszczyca utrzyma się tylko na miejscach, w których pojawiła się na początku?
Od 4-tego roku życia do 13-stego miałam małą plamkę na podudziu. Po 13-stym roku życia wysypało mnie od góry do dołu i nie weszłam od tego czasu w stan remisji, który nie jest podtrzymywany pielęgnacją.
Ja od ok 17-18 lat mam tylko na głowie i czasem za uszami, zdarza się że gdzieś mała plamka wyskakuje mi na ciele ale potrafi sama zniknąć. Trochę więc potwierdzam to że łuszczyca może być tylko w tej okolicy gdzie pojawiła się na początku. Na głowę tak jak osoba powyżej polecam psorisel, chociaż u mnie sprawdza się też dobrze sorion, mediderm i na łuskę oliwka bambino
Zmiany skórne na głowie mam odkąd pamiętam czyli mniej więcej 24 lata (pierwszych lat swojego życia nie pamiętam). Nie pojawiły się w innym miejscu. Mam za to zajęte stawy.
Ogólnie ten płyn to czyste złoto - nakładam na skórę głowy co kilka dni, z rana zmywam szamponem. Praktycznie jakbym nie miała akutalnie łuszczycy.
Strony: 1