Forum dyskusyjne strony ArchitekturaCiechanowa.pl
Rozmawiamy o historii oraz o aktualnych zmianach w przestrzeni naszego miasta.
Nie jesteś zalogowany na forum.

Dziewczyny i chłopaki, jakich kosmetyków używacie przy łuszczycy skóry głowy? Moja córka ma duży problem z łuską i świądem, przetestowałyśmy już kilka aptecznych szamponów i efektów brak. Może coś polecicie z własnego doświadczenia?
U córki była znaczna poprawa po szamponie Radical – bardzo delikatny, nie podrażnia skóry głowy, a włosy po nim są miękkie i błyszczące. Żeby utrzymać efekt, raz w tygodniu nakładam jej też emulsję Psorisel na noc – świetnie rozmiękcza łuskę i zapobiega jej szybkiemu nawrotowi.
https://gemini.pl/psorisel-emulsja-na-l … ml-0098898
U mnie niestety nie sprawdziły się szampony dziegciowe, siarkowe od dr. Dudy ani nawet Paraderm. Po każdym skóra była napięta i łuska wracała następnego dnia. Zachęcona poleceniem z grupy kupiłam Pharmaceris P i wreszcie trafiłam! Skóra nie swędzi, włosy są miękkie, łuski zdecydowanie mniej. Do pielęgnacji po myciu stosuję jeszcze płyn Psorisel, który łagodzi i regeneruje skórę – razem dają świetny efekt.
U mnie najlepiej sprawdza się peeling Dercos K z Vichy, który dokładnie oczyszcza skórę głowy. Po nim nakładam Belosalic płyn, a kiedy potrzebuję czegoś łagodniejszego – sięgam po szampon Psorisel, bo dobrze myje i nie zostawia uczucia ściągnięcia.